"DAN KAD SU OTIŠLE ŽENE'' - poziv na sudjelovanje

Vodeća nezavisna produkcijska kuća za proizvodnju televizijskog programa u Hrvatskoj trenutno priprema emisiju  ‘’Dan kad su otišle žene’’ 

Radnja emisije se odvija na sljedeći način:

Format ‘’Dan kad su otišle žene’’ je po licenci BBC-ja, a radnja se odvija u manjim zajednicama.

Ideja je da 10 – 15 žena odlazi iz svoje zajednice (mjesta gdje žive), a muškarci ostaju sami te pokušavaju preuzeti sve obaveze svojih supruga/partnerica; čuvanje djece, čišćenje I održavanje stambenog prostora, rad u društvenoj zajednici I savladavanje svih problema koji nastanu dok nema žena.

Za to vrijeme, sve žene uživaju u wellness tjednu.

Snimanje bi trajalo od 5 do 7 dana, istovremeno u Vašoj zajednici I u wellnessu, a snimanje je predviđeno za jesen.

Ukoliko netko želi sudjelovati u emisiji može se javiti na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  - OHT Productions

Radionica - Pokaz rezidbe

Općina Levanjska Varoš financirala je edukaciju radionice osobama s područja općine koje se bave ekološkom proizvodnjom voćaka - Pokaz rezidbe dana 12. travnja 2022. godine koje je održao gosp. Ivan Miličević, predstavnik EKO GRUDA d.o.o. iz Osijeka.
Radionica je bila uspješna !

Odluka o financiranju troškova stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

Vlada je u srijedu donijela Odluku o financiranju troškova stambenog zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju, po kojoj će država do najviše 3600 kuna mjesečno isplaćivati vlasnicima koji svoje nekretnine ustupe za smještaj izbjeglica. Vlada je na sjednici odlučila da će se troškovi plaćati temeljem ugovora o najmu s MUP-om (Ravnateljstvom civilne zaštite) koji će se sklapati na rok od šest mjeseci, s mogućnošću produženja najviše do godinu dana.

Trošak korištenja stambene jedinice u pojedinačnom smještaju podmiriti će se vlasniku jednom mjesečno, a obuhvaćat će najam prostora i režije.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavljuje Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju
https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/javni-poziv-za-dostavu-ponuda-vlasnika-stambene-jedinice-za-stambeno-zbrinjavanje-raseljenih-osoba-iz-ukrajine-u-pojedinacnom-smjestaju/5518

Poziv se odnosi na

  • vlasnike stambenih jedinica koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice
  • vlasnike stambenih jedinica koji su po načelu solidarnosti već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje

Ustupanje stambene jedinice na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine suglasno će se utvrditi sklapanjem ugovora između Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite i vlasnika stambene jedinice. Ugovorni odnos počinje od dana potpisivanja ugovora.

Obrazac za prijavu i potvrda stožera jedinice lokalne samouprave su sastavni dio Javnog poziva. Obrazac i potvrda se nalaze u prilogu.

Ovim putem molimo sve mještane koji su zainteresirani za ustupanje svoje nekretnine raseljenim osobama iz Ukrajine da se obrate u zgradu Općine Levanjska Varoš gdje će dobiti više informacija i potrebne obrasce u tiskanom obliku.

potvrda pojedinacni smjestaj

Obrazac-pojedinacni-smjestaj2022

Uputa o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju

Obavijest - Web stranica za osobe raseljene iz Ukrajine

Web stranica sa svim informacijama i podacima bitnim za ostvarivanjem prava raseljenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj puštena je u rad.

Adresa je: https://hrvatskazaukrajinu.gov.hr/

Obavijest - asfaltiranje

Dana 21.03.2022. godine i 22.03.2022. godine asfaltirati će se županijska lokalna cesta kroz naselje Paučje u vremenu od 08,00 do 16,00 sati.
Promet na lokalnoj cesti L -44099 Breznica - Paučje od skretanja za nerazvrstanu cestu Crna Bara prema Paučju biti će OBUSTAVLJEN!  
Stanovnici naselja Paučje u periodu od 21. do 22.03. 2022.  mogu prometovati od Paučja prema Boroviku .

Svetkovina sv. Josipa – 2022. god – najava

PRVI DAN: srijeda, 16. ožujka 2022.

17,00 sati – Pobožnost sv. Josipu: krunica i litanije
18,00 sati – Euharistija: vlč. Stjepan Šumanovac, župnik Župe sv. Nikole biskupa – Sikirevci

DRUGI DAN: četvrtak, 17. ožujka 2022.

17,00 sati – Pobožnost sv. Josipu: krunica i litanije
18,00 sati – Euharistija: mons. Vlado Škrinjarić, župnik Župe Rođenja BDM – Podravska Moslavina

TREĆI DAN: petak, 18. ožujka 2022.

17,00 sati – Pobožnost sv. Josipu: krunica i litanije
18,00 sati – Euharistija: vlč. Mario Žigman, povjerenik za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije

subota, 19. ožujka 2022.

10.30 sati – Pobožnost sv. Josipu
11 sati – Euharistija: vlč. dr. Pavao Mikulčić
17 sati – Večernje hvale Božanskog časoslova
18 sati – Euharistija: mons. Fabijan Svalina, biskup koadjutor srijemski

Tijekom trodnevnice i na samu svetkovinu bit će prilike za ispovijed i primanje karmelskog škapulara.

Obavijest i poziv JLS OBŽ o održavanju edukacija u veljači 2022. - Uzimanje uzoraka tla 4. ciklus

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Služba za stručnu podršku – Područna jedinica Osijek zbog velikog interesa poljoprivrednika od 2020. godine ponovno organizira u veljači 2022. četvrti ciklus edukacije o uzimanju uzoraka tla i analizama širom Osječko-baranjske županije. Prijave za edukaciju isključivo elektronskim putem: na stranici Ministarstva poljoprivrede - Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, link: https://www.savjetodavna.hr/tecajevi/ ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poziv

LAG "Strossmayer" provodi program osposobljavanja pod nazivom "Osposobljavanjem do konkurentnosti"

LAG "Strossmayer" provodi program osposobljavanja pod nazivom "Osposobljavanjem do konkurentnosti" te uskoro kreću predavanja osposobljavanja za poslove operatera/ku na PC računalu.

 

Javite nam se

Općina Levanjska Varoš

Glavna 70

31 416 Levanjska Varoš

Telefon/faks: 031/864-010

E-mail: opcina.levanjska.varos@gmail.com

Služba za informiranje

 Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Valentina Zaklanović na 031 / 864 - 010 ili na e-mail.

Služba za informiranje

Servisne informacije

Poštanski ured - tel.: 031/864-018

Ambulanta opće prakse - tel.: 031/864-009

Veterinarska ambulanta - tel.: 031/864-007

Osnovna škola - tel.: 031/864-369

Predškola - tel.: 031/ 810 - 740

Hrvatske šume - tel.: 031/ 864-008

Vrijeme

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti klikom na "Više o kolačićima".